Γλυκαντικές ουσίες

Η λευκή ζάχαρη έχει κατηγορηθεί για ένα πλήθος αρνητικών επιδράσεων στην υγεία μας, όπως την αύξηση του διαβήτη, της παχυσαρκίας, της έλλειψης συγκέντρωσης, της αρθρίτιδας και πολλών άλλων ασθενειών. Ανά τους αιώνες, διάφορα τρόφιμα, όπως το μέλι, το πετιμέζι ή η μελάσα, έχουν χρησιμοποιηθεί για να γλυκάνουν τα τρόφιμά μας. Σήμερα, έχουμε, επίσης, ποικιλία νέων γλυκαντικών ουσιών, οι οποίες αποτελούν εναλλακτικές μορφές ζάχαρης, με κυριότερες τη στέβια και την αγαύη.

3 αποτελέσματα