Παξιμάδια - Κριτσίνια

Το παξιμάδι αποτελεί βασικό συστατικό του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού από την αρχαιότητα. Γνωστό ως διπυρίτης άρτος, μελετητές υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούταν ακόμα και κατά τη διάρκεια των μινωικών
χρόνων. Οι ναυτικοί, οι βοσκοί, οι αγρότες, είναι αυτοί που θεωρούνται ότι είχαν σαν βασική τους τροφή το παξιμάδι, αφού ήταν το μόνο που μπορούσε να συντηρηθεί αναλλοίωτο για αρκετές ημέρες, ακόμα και μήνες, από την ημέρα παραγωγής του.
Tα παξιμάδια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B (είναι οι βιταμίνες που ενισχύουν το νευρικό σύστημα), άμυλο (τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια), φυτικές ίνες (πολύτιμες για τη λειτουργία του εντέρου).
Τα παξιμάδια μπορούν να αποτελέσουν ένα δυναμωτικό πρωινό, ιδανικό σνακ, απαραίτητο συμπλήρωμα του μεσημεριανού μας γεύματος ή υγιεινό κι ελαφρύ βραδινό.

Προβολή αποτελεσμάτων 1–12 of 14