Η «ΕΥΤΟΠΙΑ» μας ατο tvxs!!!168978-156132-tvxsΗ «Ευτοπία» των ελληνικών προϊόντων

 

10:56 | 26 Νοε. 2015

Χαρά Φρουδαράκη

 

Με όραμα την αγάπη για το αυθεντικό και το απέριττο, αλλά και το πάθος για την υγιεινή διατροφή, η Ευγενία Λιανού και ο Φώτης Πλεξουσάκης, δημιούργησαν μια δική τους «Ευτοπία», με προϊόντα που επιλέγονται ένα-ένα, από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, με στόχο να φθάνει στον πελάτη ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη.

 

Ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2013 ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (το www.e-utopia.gr) που ασχολείται με την πώληση ελληνικών παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων, με στόχο να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα, με άριστες προδιαγραφές, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Σύντομα, το πείσμα να αποδείξουν ότι η ευτοπία δεν είναι ουτοπία, ήταν το κίνητρο για να δημιουργήσουν το δικό τους φυσικό κατάστημα, στη Νέα Ερυθραία. «Ήδη πολλά προϊόντα έχουν τη δική μας ετικέτα, διασφαλίζοντας ακόμη καλύτερη ποιότητα για τους πελάτες μας».

 

Το όραμά τους κινείται στα όρια του πραγματικού με το φανταστικό. Από τη μία, η λέξη «ουτοπία» είναι συνώνυμη του εξωπραγματικού και του ανέφικτου. Από την άλλη, ως «ευτοπία» θα χαρακτηρίζαμε την αναζήτηση ενός καλύτερου, εφικτού κόσμου. Η ευτοπία, λοιπόν, δεν είναι το αντίθετο της πραγματικότητας, αλλά η προβολή μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας. Αναζήτησαν παραγωγούς που αντιστέκονται στις σύγχρονες μεθόδους και εφαρμόζουν τους πιο αγνούς τρόπους επεξεργασίας, εντόπισαν αρώματα και γεύσεις μοναδικές, παρασύρθηκαν από την ουτοπία για να μεταφέρουν στον πραγματικό κόσμο την απλότητα των παιδικών μας χρόνων, αλλά πάνω από όλα δούλεψαν με όρεξη και μεράκι για να μας προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Είμαστε περήφανοι για τα προϊόντα που μας παρέχει η ελληνική γη. Εσείς;

 

Δυο λόγια για τον καθένα:

Ευγενία: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία, αλλά αναζητώντας ευρύτερο πεδίο προσφοράς, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Το ενεργητικό της περιλαμβάνει ακόμη πολυάριθμες παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα πολλά τυπικά και εγκύκλια, ωστόσο, το ασίγαστο δαιμόνιο της ήταν το κίνητρο για να σαλτάρει στην «Ευτοπία» της.

Φώτης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά ήταν απλώς θέμα χρόνου  να αποδείξει ότι προτιμάει το στωικό «ομολογουμένως τη φύσει ζην», παρά οποιοδήποτε κέλευσμα τής μεταμοντέρνας υστερίας (μας). Τα περισσότερα βράδια του αποδύεται, με οδηγό το μπουζούκι του, σε σουλάτσα στους μουσικούς δρόμους τού Μάρκου, του Τσιτσάνη, του Μάλαμα, του Θ. Παπακωνσταντίνου και των άλλων παιδιών.

 

Με πίστη για το αγνό, φυσικό και ποιοτικό και βεβαιότητα για το «αναντικατάστατο» των ελληνικών προϊόντων αναζήτησαν παραγωγούς που αντιστέκονται στις σύγχρονες μεθόδους και εφαρμόζουν τους πιο αγνούς τρόπους επεξεργασίας, χωρίς χρήση χημικών και πρόσθετων, εντόπισαν αρώματα και γεύσεις μοναδικές, παρασύρθηκαν από την ουτοπία για να μεταφέρουν στον πραγματικό κόσμο την απλότητα των παιδικών μας χρόνων.

 

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με το Φώτη. Γνωριστήκαμε πριν από 9 χρόνια, καθώς εργαζόμασταν στην ίδια εταιρεία», αναφέρει η Ευγενία Λιανού. «Κόντρα σε όσους μας έλεγαν ότι «δεν είναι καιρός για επιχειρήσεις», ανοίξαμε πανιά».

Η «Ευτοπία» αποτελεί μια προσπάθεια να αντισταθούμε στο βιομηχανοποιημένο τρόπο ζωής και να προασπίσουμε τα δώρα που μας δίνει απλόχερα η ελληνική φύση. Όλα τα προϊόντα που επιλέξαμε παρασκευάζονται από μικρές οικοτεχνίες με μεράκι και αγάπη για την παράδοση. Στόχος μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, να ενισχύσουμε μικρούς παραγωγούς και να αντισταθούμε στα τυποποιημένα προϊόντα αμφίβολης ποιότητας», λέει η Ευγενία.

 

Βασική αρχή μας στην «Ευτοπία», αποτελεί η πεποίθηση ότι, όσο λιγότερη επεξεργασία υφίσταται η τροφή, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη για τον οργανισμό μας και το περιβάλλον.

Έτσι, η Ευγενία και ο Φώτης επέλεξαν αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα: βραβευμένα κρασιά, ορεκτικά, πρωτότυπες γεύσεις λικέρ, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, ιδιαίτερες γεύσεις στο ξίδι, αλλά και βιολογικό λάδι και ελιές, αρωματικά φυτά και βότανα, χύμα βιολογικά όσπρια, πετιμέζι, μέλι, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, ελληνικό καφέ, ούζο ή τσίπουρο.

 

Άμεσος στόχος τους είναι η ανάπτυξη στον τομέα της χονδρικής, κυρίως μέσα από τη συνεργασία τους με εστιατόρια και ξενοδοχεία αλλά και η ανάπτυξη του δικτύου τους μέσω συνεργαζόμενων καταστημάτων.

 

Με πίστη στο αγνό, το φυσικό και το ποιοτικό και βεβαιότητα για το «αναντικατάστατο» των ελληνικών προϊόντων, σας περιμένουμε στο νέο μας κατάστημα, Κώστα Βάρναλη 33, Ν. Ερυθραία!

*Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την «Ευτοπία» και για χονδρικές πωλήσεις ή franchise.