Η «ΕΥΤΟΠΙΑ» στο «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ

Η «Ευτοπία» της Ευγενίας, του Φώτη και του Γιώργου υπερασπίζεται τα προϊόντα της ελληνικής φύσης

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΥΤΟΠΙΑ»

«Ξεκινήσαμε ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που ασχολείται με την πώληση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων (www.e-utopia.gr), με στόχο να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα, με άριστες προδιαγραφές, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Αναζητήσαμε παραγωγούς που αντιστέκονται στις σύγχρονες μεθόδους και εφαρμόζουν τους πιο αγνούς τρόπους επεξεργασίας, εντοπίσαμε αρώματα και γεύσεις μοναδικές, παρασυρθήκαμε από την ουτοπία για να μεταφέρουμε στον πραγματικό κόσμο την απλότητα των παιδικών μας χρόνων.

Πριν 6 μήνες, το πείσμα να αποδείξουμε ότι η ευτοπία δεν είναι ουτοπία, ήταν το κίνητρο για να δημιουργήσουμε το δικό μας φυσικό κατάστημα! Στην «Ευτοπία» μας, Αγ. Τρύφωνος 32, στην Κηφισιά μπορείτε να βρείτε βραβευμένα κρασιά, ορεκτικά, πρωτότυπες γεύσεις λικέρ, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, ιδιαίτερες γεύσεις στο ξίδι, αλλά και βιολογικό λάδι και ελιές, αρωματικά φυτά και βότανα, χύμα βιολογικά όσπρια, πετιμέζι, μέλι, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, ελληνικό καφέ, ούζο ή τσίπουρο.

Είμαστε περήφανοι για τα προϊόντα που μας παρέχει η ελληνική γη. Εσείς;»

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ευγενία: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία, αλλά αναζητώντας ευρύτερο πεδίο προσφοράς, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Το ενεργητικό της περιλαμβάνει ακόμη πολυάριθμες παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλα πολλά τυπικά και εγκύκλια, ωστόσο, το ασίγαστο δαιμόνιό της ήταν το κίνητρο για να σαλτάρει στην «Ευτοπία» της.

 

Φώτης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά ήταν απλώς θέμα χρόνου  να αποδείξει ότι προτιμάει το στωικό «ομολογουμένως τη φύσει ζην», παρά οποιοδήποτε κέλευσμα τής μεταμοντέρνας υστερίας (μας). Τα περισσότερα βράδια του αποδύεται, με οδηγό το μπουζούκι του, σε σουλάτσα στους μουσικούς δρόμους τού Μάρκου, του Τσιτσάνη, του Μάλαμα, του Θ. Παπακωνσταντίνου και των άλλων παιδιών.

 

Γιώργος: Γεννήθηκε το έτος 1974 στην Αθήνα και σπούδασε συγκοινωνιακά έργα. Άνδρας πολύτροπος, «ακάθιστος» και φύσει ευεπίφορος στο νέο εξακολουθεί να διώκει απροκατάληπτα την τύχη του σε πολλά και ετερόκλιτα πεδία δράσης με την ίδια πάντοτε ζέση, αλλά και την ξεχωριστή αίσθηση  αβρότητας που τον διακρίνει. Περίπτωση homo faber θα τα καταφέρει σίγουρα σε ό,τι απαιτεί τα χέρια για να γίνει, αλλά στα πόδια του χρωστάει μία από τις μεγαλύτερες χαρές που ξέρει: Να ποδηλατεί ασυστόλως.

 

Έχοντας και οι τρεις μια δουλειά σταθερή, αποφασίσαμε να την αφήσουμε για να κάνουμε κάτι που θα μας επιτρέψει να περνάμε καλά. Κόντρα σε όσους, λιγότερο η περισσότερο καλοπροαίρετα, μας έλεγαν ότι «δεν είναι καιρός για επιχειρήσεις», ανοίξαμε πανιά. Η «ΕΥΤΟΠΙΑ» αποτελεί μια προσπάθεια να αντισταθούμε στο βιομηχανοποιημένο τρόπο ζωής και να προασπίσουμε τα δώρα που μας δίνει απλόχερα η ελληνική φύση, διατηρώντας χαμηλές τιμές.

 

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΕΥΤΟΠΙΑ»

Το όραμά μας κινείται στα όρια του πραγματικού με το φανταστικό. Από τη μία, η λέξη «ουτοπία» είναι συνώνυμη του εξωπραγματικού και του ανέφικτου. Από την άλλη, ως “ευτοπία” θα χαρακτηρίζαμε την αναζήτηση ενός καλύτερου, εφικτού κόσμου. Η ευτοπία, λοιπόν, δεν είναι το αντίθετο της πραγματικότητας, αλλά η προβολή μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.

Όλα τα προϊόντα που επιλέξαμε παρασκευάζονται από μικρές οικοτεχνίες με μεράκι και αγάπη για την παράδοση. Στόχος μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, να ενισχύσουμε μικρούς παραγωγούς και να αντισταθούμε στα τυποποιημένα προϊόντα αμφίβολης ποιότητας.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

H «ΕΥΤΟΠΙΑ» συνεργάζεται με το «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», ένα Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για νέους και νέες με νοητική υστέρηση. Οι καταρτιζόμενοί του φτιάχνουν τα μοναδικά Κρητικά κουλουράκια κρασιού, που έχουν γίνει το best seller του καταστήματός μας. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους γιατί πιστεύουμε ότι, οτιδήποτε θετικό θα προκύψει μόνο με το άθροισμα πολλών μικρών ενεργειών από όλους…