Το ταχίνι



ΤΑΧΙΝΙΤο ταχίνι είναι μία ελαιώδης κρέμα, που προέρχεται από την άλεση του σουσαμιού. Είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια, καθώς αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας. Πρόκειται για έναν δυνατό σύμμαχο στην διατήρηση της καλής υγείας με εξαιρετικά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, που συμβάλουν στην ευεξία και στην μακροζωία και μια πολύτιμη τροφή για την καρδιά, τη χοληστερίνη, το διαβήτη, την αντιγήρανση.

Αποτελεί βασικό συστατικό του χαλβά, χρησιμοποιείται και σε πίτες, κέικ ή κουλουράκια, γίνεται σούπα ντρέσινγκ για σαλάτες ή, μπορεί να αποτελέσει μέρος του πρωινού μας, σε συνδυασμό με ψωμί και μέλι, ενώ κάποιοι προτιμούν να προσθέτουν ταχίνι και στον καφέ τους.

12 λόγοι για να τρώμε ταχίνι:

1. καταπολεμά την οστεοπόρωση

2. συμβάλει στην καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού

3. ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

4. τονώνει τον οργανισμό

5. έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση

6. καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες

7. ομαλοποιεί το γαστρεντερικό σύστημα

8. συντελεί στην καταπολέμηση της αναιμίας

9. προστατεύει τον οργανισμό από τη γήρανση

10. διαθέτει αντικαρκινική δράση

11. καταπολεμά τον πονοκέφαλο ή τις χρόνιες ημικρανίες

12. τονώνει τον οργανισμό

Δοκιμάστε το στο πρωινό, σε κουλουράκια και κέικ, φτιάξτε χαλβά ή χούμους ή απλά προσθέστε το στον καφέ.