Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο



gojiΥλικά

2 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμηςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο

2 κουταλιές της σούπας μέλιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κουταλιές της σούπας ταχίνιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

50 γρ. σταφίδεςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

3 κουταλιές της σούπας γκότζι μπέριlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

3 κουταλιές της σούπας κακάοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1/3 φλ. τσαγιού καρύδιαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ κουταλιά του γλυκού κανέλα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το μέλι με το ταχίνι και το βούτυρο.

Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά καλά, για να πάει παντού το κακάο και η κανέλα.

Ρίχνουμε τα στεγνά υλικά στο μίγμα του μελιού και ανακατεύουμε με το χέρι. Το τελικό μίγμα θα είναι μια συμπαγής, κολλώδης μάζα.

Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα.

Το βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάψυξη για να σφίξει.

Μετά το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου.