Ταρτάκια με γέμιση από μαρμελάδα



???????????????????????????????Υλικά για 6-8 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι

250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

1  μεγάλο αβγό

1  λεμόνι ή πορτοκάλι, ξύσμα

λίγο γάλα

μαρμελάδα της επιλογής σαςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

 

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί με μια πρέζα αλάτι κι ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια θρυμματισμένη ζύμη, που να θυμίζει ψίχουλα.

Προσθέτουμε στα ψίχουλα το αβγό και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη, να ενωθούν. Αν διαπιστώσουμε ότι η ζύμη είναι πολύ συμπαγής και δεν δουλεύεται, ρίχνουμε ελάχιστο γάλα στο μείγμα.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας  και τον πλάστη με αλεύρι. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτού προς μεσαίου πάχους φύλλο.

Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα ταρτάκια, τα γεμίζουμε με 1-2 κουταλιές και τα λειαίνουμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15 λεπτά, τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση!