Χαλβάς σιμιγδαλένιος



%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%88%cf%85%cf%87%ce%b1Υλικά

3/4 φλιτζάνι  ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ κιλό  σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι  αμύγδαλο καβουρντισμένοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Για το σιρόπι

1 λίτρο  νερό

600 γρ.  ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την  ζάχαρη και το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει. Τότε προσθέτουμε το αμύγδαλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Με κουτάλα ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το χαλβά να χλιαρύνει. Βάζουμε το γλυκό σε φόρμα, προσέχοντας να μην αφήσει κενά. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.