Αστακομακαρονάδα



???????????????????????????????Υλικά

Αστακός

200 γρ. λαζάνιαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/4 φλιτζάνι λάδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 σκελίδα σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

400 γρ. ντομάτες (περασμένες στον τρίφτη)

1 κουταλιά της σούπας ξύδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 πρέζα ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού πελτές ντομάτας

1/3 φλιτζανιού βασιλικός ή μαϊντανός

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τον αστακό και τον κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Τον σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.

Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σάλτσα, ώσπου να δέσει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με ελάχιστο λάδι, για να μην κολλήσουν. Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.

Βγάζουμε τον αστακό από το ψυγείο, τον βάζουμε στο γκριλ και τον ψήνουμε για 5 λεπτά για να ζεσταθεί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τα δύο μισά του αστακού.