Καλαμάρι γεμιστό



???????????????????????????????Υλικά

1½ κ. μεγάλα καλαμάρια

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 πιπεριά πράσινη

1 φλιτζάνι ρύζιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ ματσάκι μαϊντανός

1 ποτηράκι ούζοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 λεμόνια

αλάτι, logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7πιπέρι

οδοντογλυφίδες

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και ζεματίζουμε τα καλαμάρια. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ με το νερό τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα πλοκάμια.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα πλοκάμια, το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το ούζο.

Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια, 4 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε, ένα ένα, τα καθαρισμένα καλαμάρια και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε. Κλείνουμε το κάθε καλαμάρι με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.