Μυδοπίλαφο



%cf%81%cf%85%ce%b6%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%ce%baΥλικά

2 κούπες ρύζι κίτρινοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

3οο γρ. μύδια (ψίχα)

4 κούπες νερό

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτι, logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει διάφανο. Αν βάλουμε σκόρδο, το ρίχνουμε κι αυτό να τσιγαριστεί.

Ρίχνουμε το νερό και τη ντομάτα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις μισοβράσει το ρύζι ρίχνουμε τα μύδια, αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό και παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό οπότε και προσθέτουμε (ζεστό).

Όσο το ρύζι «κρατάει» λίγο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί.

Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ακόμα.

Αν υπάρχει η δυνατότητα για φρέσκα μύδια, τα αχνίζουμε χωριστά, πετάμε όσα δεν άνοιξαν και τα υπόλοιπα τα προσθέτουμε κανονικά στο ρύζι.