Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι



???????????????????????????????Υλικά

1 κιλό χταπόδι

500 γρ. κοφτό μακαρονάκιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κρεμμύδια

2-3 ντομάτες

1 ποτηράκι άσπρο κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι μέσα σε κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό. Το βγάζουμε, φυλάμε το ζουμάκι του και μόλις κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε με το λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε το ζουμί που έχετε βράσει το χταπόδι, την ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και 5-6 ποτήρια νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρονάκια, ανακατεύοντας στην αρχή για να μην κολλήσει, μέχρι να πιεί το ζουμί του.