Χταπόδι στιφάδο



???????????????????????????????Υλικά

1 1/2 κιλό χταπόδι

1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

2-3 σκελίδες σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

3-4 ντομάτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/2 φλιτζάνι ξύδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

4-5 δαφνόφυλλαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

δεντρολίβανοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτι,logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7 πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το ξίδι.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό, όλα τα υπόλοιπα υλικά για μισή περίπου ώρα, μέχρι να πιεί τα υγρά του.