Κέικ με καρύδια και ταχίνι



ΤΑΧΙΝΙΥλικά

2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια του τσαγιού ταχίνιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθέςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμέναlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα

ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ταχίνι και το διαλύουμε με το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις σταφίδες, αφού τις πλύνουμε, τις σκουπίσουμε και τις αλευρώσουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα διαλυμένη σ” αυτόν και τα κανελογαρύφαλλα.

Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη.