Κέικ μήλου με πετιμέζι



???????????????????????????????Υλικά

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν

1 κουταλιά της σούπας σόδα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ (πιπερόριζα)

2/3 ποτ. πετιμέζιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1-2 χούφτες σταφίδες μαύρες+ξανθέςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμέναlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 μήλα τριμμένα

1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκάλι

ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το λάδι και το πετιμέζι και ανακατεύουμε τα υλικά με το χέρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε και το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τα μήλα τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο διαλύουμε τη σόδα, μαζί και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στρώνουμε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα σε ταψί ή σε φόρμα για κέικ και απλώνουμε το γλυκό με το κουτάλι ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για 40 λεπτά περίπου ή έως βγει το μαχαίρι καθαρό. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη.