Κουλουράκια νηστίσιμα με ταχίνι



%cf%84%ce%b1%cf%87%ce%b9%ce%bd%ce%b9Υλικά

1 κούπα ταχίνι ολικής άλεσηςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 κούπα μαύρη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

4 -4 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σε λεκανίτσα μαζί με το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κανέλα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το κουτάλι. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Πλάθουμε κουλουράκια σε ό, τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.