Κόκορας με χυλοπίτες



???????????????????????????????Υλικά

1 κόκορας

500γρ. χυλοπίτεςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες

Αλάτι,logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7 πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένετε τον κόκορα. Τον κόβουμε σε μερίδες και τον αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, σωτάρουμε τις μερίδες και τις αφήνουμε να ροδίσουν καλά.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις τριμμένες ντομάτες με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο.

Βγάζουμε τον κόκορα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τη σάλτσα σε ταψί, προσθέτοντας την υπόλοιπη ποσότητα ντομάτας και 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Αφού πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και της αφήνουμε για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.