Κοτόπουλο κοκκινιστό



 

???????????????????????????????Υλικά

1,5 κιλό κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

½ ποτηράκι κόκκινο κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Ρίγανηlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο καλά και κόψτε το σε μερίδες. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε τα με το κρασί γυρίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 45’ μέχρι να γίνει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, μακαρόνια, πουρέ ή πιλάφι.