Κοτόπουλο κρασάτο με μπάμιες



???????????????????????????????Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο στήθος ή μπούτι σε κομμάτια

½ κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες

2 σκελίδες σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

6 κουταλιές τοματοπολτός

πιπέρι καγιέν

1 ποτήρι κόκκινο κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

4 κουταλιές ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κουταλιά θυμάριlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

 

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το πιπέρι καγιέν (προσοχή το καγιέν είναι πολύ καυτερό) και αλάτι. Το σωτάρουμε στο λάδι μαζί με το σκόρδο που το έχουμε κόψει σε φέτες. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπολτό (το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερα να προσθέσουμε 3-4 φρέσκιες τομάτες), το μπαχάρι και το θυμάρι.

Το βράζουμε για 30΄ και στη συνέχεια  προσθέτουμε τις μπάμιες ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει η σάλτσα του φαγητού σε όλες τις μπάμιες και βράζουμε για 20΄ περίπου χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό για να μην διαλυθούν οι μπάμιες.