Λαγός στιφάδο



???????????????????????????????Υλικά

1  λαγό σε μερίδες

1 ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

3-4 σκελίδες σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κιλό ντομάτες

½ φλιτζάνι ξύδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2-3 δαφνόφυλλαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κλωνάρι δενδρολίβανο

κανέλα

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7 – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας, το πλένουμε και το αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο, αφού το ραντίσουμε με λίγο ξίδι.

Σοτάρουμε ελαφρά το κρέας σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο σε σκελίδες, τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο, την κανέλα, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και το υπόλοιπο λάδι.

Βράζουμε για μισή περίπου ώρα.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, κουνώντας την κατσαρόλα κατά διαστήματα για να μην αρπάξει.