Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια



???????????????????????????????Υλικά

500 γραμμ. συκώτι μοσχαρίσιο

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

Λίγο αλεύρι

1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 δαφνόφυλλοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο. Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το συκώτι και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι. Ροδίζουμε το ταμποναρισμένο με αλεύρι συκώτι στο ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3΄. Τότε προσθέτουμε ξανά τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1΄ ανακατεύοντας.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι.