Σουτζουκάκια στο φούρνο



???????????????????????????????Υλικά

600γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (χοιρινό με μοσχάρι)

2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες στο τρίφτηlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο φρυγανιά

2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

5 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κύμινο

Αλάτι logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7και πιπέρι

 

Σάλτσα

1 ποτήρι νερού σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη

1 μεγάλη τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

¼ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι γλυκού κανέλα

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε περίπου για 10 λεπτά, πρέπει να γίνουν αφράτα. Παίρνουμε ποσότητες από το ζυμωμένο κιμά και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου στους 180ο βαθμούς με αέρα.

Όσο θα ψήνονται τα σουτζουκάκια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι ίσα ίσα να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα σουτζουκάκια και ψήνουμε στους 180ο για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή μα μη σωθεί η σάλτσα τελείως, καθώς επίσης και να μη σας αρπάξουν στη επιφάνεια.