Σουτζουκάκια στο φούρνο



???????????????????????????????Υλικά

600γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (χοιρινό με μοσχάρι)

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες στον τρίφτηlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

5 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κύμινο

Αλάτι logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7και πιπέρι

 

Σάλτσα

1 ποτήρι του νερού σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένηlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 μεγάλη τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

¼ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 φύλλο δάφνηςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7 και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε περίπου για 10 λεπτά, πρέπει να γίνουν αφράτα. Παίρνουμε ποσότητες από το ζυμωμένο κιμά και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, στους 180ο βαθμούς με αέρα.

Όσο θα ψήνονται τα σουτζουκάκια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ίσα ίσα να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και, έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα σουτζουκάκια και ψήνουμε στους 180ο, για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή να μη σωθεί η σάλτσα τελείως, καθώς και να μην αρπάξουν στη επιφάνεια.