Κυριακάτικο πιλάφι



???????????????????????????????Υλικά

2 κούπες ρύζι για πιλάφιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

3 κούπες ζεστό νερό

1 κούπα ζωμό λαχανικών

100 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα

1 σακουλάκι μαύρη σταφίδαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 ποτήρι κόκκινο κρασίlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 ξερό κρεμμύδι μέτριο

Αλάτι logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7– πιπέρι

Λίγο μπαχάρι

Ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τα κάστανα χοντροκομμένα, προσθέτουμε τις σταφίδες και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.

Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζεστό νερό και το ρύζι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.