Σκορδαλιά



???????????????????????????????Υλικά

4 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού

1 κεφάλι σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2-3 φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ φλιτζάνι ξίδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε πολύ καλά.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε σε γουδί, δουλεύοντάς το με λίγο λάδι.

Προσθέτουμε λίγο – λίγο το ψωμί και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το ξύδι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο σαν κρέμα.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και ελιές.