Mπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό



???????????????????????????????Υλικά

6 ή 7 ώριμες ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

6-8 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Αλάτι logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μπαγκέτα γαλλικό ψωμί ή παρόμοιο ιταλικό ψωμί

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Εν τω μεταξύ βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, 1κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το ξίδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπίπερο. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες. Απλώνουμε πάνω τους λάδι και τις τοποθετούμε στο φούρνο, στην πάνω θέση.  Βάζουμε το ψωμί σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μίγμα και σερβίρουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στη συνταγή και λίγο cottage cheese.