Γλυκιά πίτα με καρύδια



???????????????????????????????Υλικά

Για τη ζύμη

1 κούπα λάδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κούπα μέλιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 κούπα νερό

1 κούπα καρύδια κοπανισμέναlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/2 κούπα σταφίδες (κατά προτίμηση μαύρες)logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Κανέλλα

1/2 κουταλάκι σόδα

Αλεύρι όσο πάρει

 

Για το σιρόπι

1 κούπα νερό

1 1/2 κούπα μέλιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά της γέμισης (εκτός από το αλεύρι και τη σόδα) και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή. Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε ένα λαδωμένο ταψί, τη χαράζουμε και την ψήνουμε, μέχρι να ροδίσει.

Σιρόπι: Βράζουμε το μέλι με το νερό και μόλις κρυώσει το γλυκό μας το σιροπιάζουμε.