Μακαρονόπιτα ξεσκέπαστη



???????????????????????????????Υλικά (για 4 άτομα)

7 φύλλα κρούστας

1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο

400 γρ. λαζάνιαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

6 αυγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα

150 ml κρέμα γάλακτος

400 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στον τρίφτη

400 γρ. φέτα τριμμένη

180 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι,logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7 πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά 1′ – 2′ λιγότερο από ότι υποδεικνύει η συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε καλά. Χτυπάμε τα αυγά με το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το ζαμπόν (προαιρετικά) και τα ζυμαρικά.

Στρώνουμε σε μεγάλο ταψί 6 φύλλα έτσι ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά, αλείφοντας τα με αρκετό βούτυρο. Απλώνουμε εκεί το μείγμα με τα μακαρόνια και διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν.

Τσαλακώνουμε το τελευταίο φύλλο κρούστας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε ακανόνιστα επάνω στην επιφάνεια της πίτας. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180ο-200οC.