Μαμαλίγκα



Υλικά

4 κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. τσαγιού τραχανά γλυκό

4 αυγά

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

1 κούπα φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 πρέζα ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αλείφουμε το ταψί ή το πυρέξ μου με βούτυρο και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (θα είναι ένα παχύρευστο μίγμα) και τα ρίχνουμε από πάνω. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω και άλλο κεφαλοτύρι τριμμένο για να κάνει κρούστα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο πιο δυνατό για 10-15 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.