Μπατζίνα (Θεσσαλικη πίτα με καλαμποκάλευρο)



???????????????????????????????Υλικά (Για μέτριο ταψί 30εκ.):

2 κολοκυθάκια πράσινα

200γρ. τυρί φέτα θριμματισμένη

1 κούπα του τσαγιού γάλα

2 κούπες καλαμποκάλευρο (περίπου)logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το ταψί

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κουταλιές σούπας βούτυρο

2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για το πασπάλισμα

λίγο αλάτι (προαιρετικά)logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

 

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Τα στύβουμε καλά και τοποθετούμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε το γάλα το καλαμποκάλευρο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί. Θα πρέπει να γίνει ένα αρκετά πηκτό μίγμα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και απλώνουμε. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές καλαμποκάλευρο, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο σε μικρά κομματάκια επάνω από το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, για 45 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.