Τραχανόπιτα



%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%83Υλικά

1 ποτήρι τραχανάς (γλυκός) logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

3 ποτήρια νερό

9 αυγά

1 ποτήρι λάδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

½ κιλό τυρί

Πιπέρι

¾ φύλλο για πίτα

Βούτυρο

1 κρόκο αυγού

½ φλυτζανάκι λάδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τον τραχανά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τον αφήνουμε να φουσκώσει.

Πατάμε το τυρί με το πιρούνι και μόλις κρυώσει ο τραχανάς το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι και λίγο πιπέρι.

Βουτυρώνουμε ενα ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, φύλλο – γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Χτυπάμε σε ένα πιάτο τον κρόκο με το λάδι και αλείφουμε την πίτα μας.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο την πίτα μέχρι να ροδίσει και μόλις γίνει, τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα, μέχρι να κρυώσει.