Σαλιγκάρια κοκκινιστά



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣΥλικά για 4 άτομα

Σαλιγκάρια

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά πράσινη

1 κουτάκι κονκασέ ή 2 τομάτες φρέσκιες

2 φύλλα δάφνης

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα σαλιγκάρια, τα βράζουμε για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα γυρνάμε 2-3 φορές.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει καλά τόσο, ώστε να δέσει η σάλτσα του.