Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑΥλικά για 6-8 άτομα

900 γρ. φιλέτα σαλιγκαριών

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι αλεύρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

 

Υλικά για τα χόρτα

30 γρ. άνηθο

20 γρ. δυόσμο

20 γρ. μαϊντανό

15 γρ. μάραθο

17 γρ. χυμό λεμονιού

15 γρ. πάπρικα γλυκιά

5 γρ. πάπρικα καυτερή

250 γρ. ελαιόλαδο

230 γρ. κρεμμύδι ξερό

15 γρ. φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο

110 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

Σουρώνουμε τα φιλέτα σαλιγκαριών, τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.

Αλευρώνουμε τα σαλιγκάρια, ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε µια φορά, τα βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 3 λεπτά και τα σβήνουμε µε κρασί.

 

Προετοιμασία για τα χόρτα

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το ξερό με το φρέσκο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να διαλυθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πάπρικες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κόβουμε τα χόρτα, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μισό άνηθο, το μισό δυόσμο, το μισό μαϊντανό και το μισό μάραθο. Ανακατεύουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βάζουμε τη φωτιά πολύ σιγά ώστε να σιγοβράσουν. Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν τα χόρτα. Σβήνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε τα φιλέτα σαλιγκαριών μαζί με τα χόρτα.