Σαλιγκάρια με κολοκυθάκια, πατάτες και ούζο στην κατσαρόλα



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣΥλικά για 6-8 άτομα

1 κιλό σαλιγκάρια με κέλυφος

3-4 φύλλα φρέσκιας δάφνης

1 κιλό στρογγυλά πατατάκια

1 κιλό κολοκυθάκια

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

4 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα

1 ποτηράκι του κρασιού ούζο

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

φρέσκο δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

φρέσκια ρίγανη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σουρώνουμε τα σαλιγκάρια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο κρύο νερό κάτω από τη βρύση. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε το νερό να βράσει. Βράζουμε τα σαλιγκάρια για 5-6 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Καθαρίζουμε τα πατατάκια και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια. Τα τηγανίζουμε όλα για 3-4 λεπτά και τα σουρώνω με μια τρυπητή κουτάλα.

Τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ούζο, τις ντομάτες, τα πατατάκια, τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να χυλώσει. Προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.