Γίγαντες στο φούρνο



ΓΙΓΑΝΤΕΣΥλικά

500 γρ.  γίγαντεςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2-3 ντομάτες

½ φλιτζάνι  ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1 πιπεριά πράσινη

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

3 δαφνόφυλλαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

4-5 κόκκοι μπαχάρι

Ρίγανηlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτι logo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τους στραγγίζουμε, κρατάμε ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι, αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στους γίγαντες, προσθέτουμε το λάδι και το ζουμί που βράσαμε τους γίγαντες και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου σε δυνατή φωτιά.