Ρεβυθοκεφτέδες



ΡΕΒΥΘΙΑΥλικά

½ κιλό ρεβύθιαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2-3 κρεμμύδια τριμμένα

Δυόσμος ψιλοκομμένος

1-2 κούπες αλεύρι

Αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7 – Πιπέρι – Νερό

 

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό.

Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν τρίμματα.

Βάζουμε στη συνέχεια και το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το νερό και τα ανακατεύουμε, ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα.

Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι.

Μόλις ροδίσει από τη μια πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη.

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.