Φάβα παντρεμένη



ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣΥλικά

1/2 κιλό φάβαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κρεμμύδια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Για τη σάλτσα «παντρεμένης»

½ φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

2 ντομάτες

½ κουταλάκι κανέλα

1 δαφνόφυλλοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

Αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη φάβα να βράσει με αρκετό νερό προσθέτοντας 1 ολόκληρο κρεμμύδι.

Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την ξαφρίζουμε

Όταν χυλώσει και γίνει σαν κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο παραπάνω από το μισό ελαιόλαδο, την αλατίζουμε και την περνάμε από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες στον τρίφτη, την κανέλα, το δαφνόφυλλο, αλάτι  και πιπέρι και βράζουμε για 5’ μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και περιχύνουμε τη σάλτσα.