Φακές σούπα



???????????????????????????????Υλικά

1/2 κιλό φακέςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2 φύλλα δάφνηςlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7, πιπέρι

ξύδιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

 

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με μπόλικο νερό.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξουν καλά.

Τις σερβίρουμε περιχύνοντάς τες με λίγο ξύδι.