Φασολάδα



 

ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΛΑΚΕΥλικά

500 γρ. φασόλιαlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

2-3 καρότα κομμένα ροδέλες

2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι σέλινο

3-4 ντομάτες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδοlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7

αλάτιlogo-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό να μουλιάσουν.

Την επόμενη τα ξεπλένουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα καρότα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε μπόλικο νερό και βράζουμε 1 ½ περίπου ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και το σέλινο ψιλοκομμένα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν.