Ορεκτικά ψωμάκια με τυρί



ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 500Υλικά για 6 άτομα

6 φέτες γερμανικό ψωμί σικάλεως (τετράγωνες)

250 γραμ κατσικίσιο τυρί μαλακό

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

3 κουταλιές της σούπας λάδι

αλάτι, πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα: λίγα ραπανάκια, λίγα τσάιβς ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μια ξύλινη σπάτουλα το τυρί με το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το μπολ, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή διαφανή μεμβράνη, στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα ραπανάκια. Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού διαγώνια σε τρίγωνα και τις αλείφουμε με το μείγμα τυριού. Γαρνίρουμε τα ψωμάκια με τα ραπανάκια και τα τσάιβς.

 

Παραλλαγή: τα ορεκτικά αυτά ψωμάκια μπορούμε να τα ετοιμάσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορούμε να αρωματίσουμε το τυρί με το σκόρδο, πολτοποιώντας στο μίξερ 1-2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτοντας τις στο τυρί. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε πάπρικα, καυτερή πιπεριά, βασιλικό ή μαϊντανό.