Μυστικά για καλό ελληνικό καφέ



%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%83Ο ελληνικός καφές αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για πολλούς ανθρώπους, συνυφασμένη με την παράδοση και την κουλτούρα της Ελλάδας και είναι δημοφιλής όχι μόνο για το πλούσιο άρωμα και τη χαρακτηριστική γεύση του, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία.

 

Μυστικά για καλό ελληνικό καφέ:

  1. Το μπρίκι πρέπει να έχει στενό λαιμό για να ανακυκλώνει τη θερμοκρασία και όχι να τη χάνει προς τα πάνω.
  2. Μην βιάζεστε, ψήστε τον σε χαμηλή φωτιά
  3. Ανακατέψτε καλά μόνο στην αρχή και έπειτα ενώ ψήνεται, μην ξανα-ανακατέψετε!
  4. Βγάλτε τον καφέ ακριβώς τότε που πρέπει: όταν πάει να κάνει την πρώτη φουσκάλα.
  5. Αν πρόκειται για 2 καφέδες, σερβίρετε λίγο στο πρώτο φλυτζάνι, λίγο στο δεύτερο, λίγο ακόμα στο πρώτο, εναλλάξ δηλαδή μέχρι να γεμίσουν τα φλυτζάνια, κι όχι να γεμίσετε το πρώτο και μετά το δεύτερο.